Køkkenet

Det behøver slet ikke at være så avanceret - lidt drivtømmer og noget porcelæn, der har et enkelt og rent udtryk, så stilen ikke forstyrres. Lækker anretning.


Vi kan slet ikke stå for det lækre keramik, som Nordal har fået produceret med de mange skønne farver, der vil gøre sig godt i ethvert køkken. Fadene er også meget anvendelige med frugt i på spisebordet.

Nu hvor skoleåret er startet igen, kunnde det være disse indbydende rugbarer, som skulle røres sammen i et af fadene og lægges nybagte i madkassen som et alternativ til den flade klapsammen.

Opskriften finder du her

Delikate og meget, meget sunde rugbarer - perfekte at have med i tasken, når det går lidt stærkt.
10-12 stykker

Det skal du bruge til de sunde rugbarer:½ l lunkent vand
2 spsk. kokosolie med top
(ca. 80 g)
35-40 g økologisk gær eller
1 pose tørgær
3-4 tsk. saltflager
1 tsk. vaniljepulver
2 dl græskarkerner
1½ dl rosiner
1 tsk. anisfrø

9 dl fuldkornsrugmel

Sådan gør du:
Rør gær, olie og salt i vandet. Kom græskarkerner, anis, vaniljepulver og rosiner i. Rør 4 dl rugmel i blandingen.

Lad det hele stå og hvile i et par timer.

Kom de resterende 5 dl rugmel i. Rør dejen godt sammen. Form
dejen til 10 eller 12 små, aflange brød og anret dem på bagepapir
på en bageplade.

Drys lidt rugmeel på og lad dem efterhæve i en times tid.

Bag i ca. 40 minutter i en ovn, der er varmet op til 180 grader.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar